Că aşa vreau Eu!



Partea mea Întunecată vă adresează cele ce urmează:

          Cel mai dificil lucru, înainte de a scrie pe blog, e să deschizi Word. Adică începutul. E cel mai important cum începi. De exemplu, nu poţi începe într-o manieră plictisitoare (aşa cum fac eu acum). Mai bine bagă un citat, apucă-te să-l rumegi, să despici firu’-n şase. Dar mai ales, dă-te mare că ştii ce a vrut să spună tipul care l-a născocit. Arată că-l înţelegi, în felul ăsta lumea o să te creadă şi pe tine filozof. Sau mai poţi începe printr-un clip funny, ciudat…şi să-l comentezi. Merge şi o melodie. Neapărat să nu depăşeşti 5 (hai, 6) fraze, că deja-l ia somnul pe cititor. Dacă eşti şi pe lângă subiect, te-ai scos…de tot din peisaj. Nu poţi scrie despre costume de baie, în ianuarie :| (Wtf?!) Foloseşte sintagme care să atragă. Evit-o pe cea mai des folosită – "p**a mea!" (da, ştiu, îmi cer scuze vouă, cei care mă citiţi, că am scris asta). Nu, Radu, prietene, nu e nicio aluzie! :) “Consumul excesiv de "p**a mea!" dăunează!" Nu ştiu cui, probabil ăstora mai sensibili. Neah, să nu le băgăm pe fete în categoria asta, unele dintre ele înjură chiar mai bine decât băieţii. 
          Cei care o folosesc au o părere greşită despre sintagma "p**a mea!". Vă spun şi de ce. Cred că impresionează! Această sforţare evazivă de a face cunoscută cantitatea de testosteron avută de fiecare blogger în parte NU e menită să vă facă mai duri! Şi nici nu contestă uşoara înclinaţie gay pe care unii dintre voi încercaţi să o ascundeţi. E doar aşa…o dovadă de frustrare. Nu impresionează cu nimic. Dacă puneţi "p**a mea!" în locul unui cuvânt uitat, n-are nimic, să zicem. Merge de vreo 2 ori. Dar nu să orbiteze ochii mei în timp ce-ţi citesc articolul presărat cu zeci de "p**a mea!". Dacă o foloseşti prea mult, înseamnă că stai prost cu memoria, frate! Sau cu vocabularul. Sau cu altceva. Nu ai nimic interesant de zis, nu zi! Te rog eu mult, blogger-ule, mai bine bagă-te la un CS în reţea sau dă-te mare hacker respectat pe forumuri (aşa ca Bahoy), decât să încarci blogosfera degeaba cu minunata şi prea-des-folosita "p**a mea!"!

          O regulă importantă, poate chiar cea mai importantă regulă (!) de care nimeni nu prea ţine cont: NU BĂGA CHESTII PERSONALE! Eu răsfoiesc zilnic blogosfera, şi pot spune că m-am saturat până peste cap de povestioare stupide, penibile, copilăroase, despre cum vă petreceţi voi timpul. Pfooaiii, exemplele sunt fără număăr! Că te trezeşti tu la 9; îţi duci boracu' la grădiniţă; faci duş; oops cazi pe scări; uiţi să plăteşti chiria, factura la mobil; ţi-a murit mâţa; ai spart enşpe mii de euro cu prietenii în club; ţi-ai luat sutien roşu şi prăjiturele pe timp de criză,din mall; te-ai băgat în nu-ştiu-ce asociaţie de binefacere; te-ai angajat; pleci la mare……………..ETC. Nu ne interesează! Exact. Ne doare în 14 de viaţa ta personală! Când o să înveţi şi tu, măi blogger-ule, că viaţa ta personală nu interesează pe absolut nimeni?? Aaa, te rog…nu mă lua cu “Da, dar eu scriu pe blog numai pentru cei apropiaţi”. Nu ţine. E tâmpită scuza. Ok, scuză-mă, m-a luat valul. 
          Ia-o mai uşor, blogger-ule! Pe bune, nu ne mai povesti despre tine. Încearcă şi tu să tratezi subiecte cotidiene, exprimă-ţi unica şi propria opinie, că de asta te citesc – să aflu ce părere ai, ce ascunde neuronul tău… Şi te mai rog ceva. Nu copia, măi omule, de la alţii! Sau măcar dacă o faci, precizează sursa!! Nu e vina lor că sunt mai buni ca tine, că au idei mai evoluate, concepţii mai interesante şi…de ce să îi furi? Dacă vezi că iese nimic în urma procesului de stoarcere a minţii, nu posta! Aşteaptă până se strâng cuvintele acolo, în al tău mic căpşor şi apoi pune-le frumos într-un articol care să nu dezamăgească. Să merite! Ţi-e teamă că “fanii” nu te vor mai citi? Că o să-ţi scadă numărul de vizualizări şi traficul cu X procente? Atunci îţi spun sincer: las-o baltă, dacă pentru asta ţi-ai făcut blog! Du-te la cules de căpşuni în Spania! Ştiu că unii dintre voi sunteţi pur şi simplu prea competitivi şi doriţi cu orice preţ să ajungeţi în top. Dar nu asta contează, măi fraţilor! Lăsaţi toate chestiile materiale, scrieţi pentru restul, dar mai ales pentru voi! Haideţi să nu facem un jurnal din blogosferă, în care fiecare are pagina sa!
          Acum, ăştia celebri… Tot mai multe vedete şi-au făcut blog. Bun, nu zic că asta strică. Dimpotrivă, fanii se bucură că pot afla noutăţi şi lucruri personale despre cei pe care-i admiră. (Simona Senzual nu se pune, fatăăă!) Am răsfoit şi eu blogurile câtorva vedete din România, pe ale celor mai consacrate. Cabral, Bendeac, Badea…etc. Dar cel mai bun îl consider tot pe Tudor Chirilă. Cuvintele lui te atrag, ideile-i sunt infinite. Cam atât, să nu se creadă că fac publicitate.
          Sunt mulţi bloggeri, păcat că, poate unii dintre ei – chiar buni – nu au fost descoperiţi. Dar nu are importanţă. Continuaţi să scrieţi. Ştiţi că o faceţi numai pentru voi :) În articolul ăsta am fost cam dură. Poate chiar am întrecut măsura, n-a fost tot latura aia specifică mie. Puţin îmi pasă! Nu-ţi place articolul, nu-ţi da cu părerea. Dacă tu crezi că ţi-ai pierdut 5 minute din viaţă citindu-l, n-ai decât să plângi. Fii sigur că o să mi se rupă…inima. 

          Mai ales voi, oh, preamăriţi Anonimi! Puteţi să mă scutiţi cu subtilitatea voastră zadarnică. În afara faptului că eu, ca blogger, îmi petrec cel puţin 2 ore din plictisitoarea mea viaţă scriind un articol (bun, zic eu) şi cum îl postez, pac! mă izbeşte un comentariu de-a dreptul Unic (“e groaznic!”), numai pentru că minţile voastre neevoluate încă nu au înţeles că happy-end-urile limitează imaginaţia cititorului, sau poate aveţi o opinie contradictorie, vă spun direct: nu dau doi bani pe aprecierile voastre! Fă tu asta în locul meu, vezi cum e, apoi gândeşte-te de 3 ori înainte să mă critici. Pesimismul meu nu se va opri că preferaţi voi numai povestioare şi filme cu happy-end. Şi nici gândirea nu mi-o schimb, pentru că ai tu, Cititorule, pofta să citeşti ceva vesel. Du-te la circ, acolo e veselia!

Partea mea Luminoasă nu intenţionează şi nici nu va încerca să-şi ceară scuze pentru ce a spus Partea Întunecată. Momentan se află sub anestezie. Probabil o va anunţa cineva şi pe ea când să-şi revină. Dar în mod sigur nici atunci nu-i va părea rău.

 
Pace vouă, Prieteni!

7 comentarii:

radytsu spunea...

Hmm , ăsta nu e chiar stilul tau . Dar pot în schimb să punctez curajul şi dezinvoltura cu care ai scris => Eşti pe drumul cel bun , acum în schimb o să vreau să îţi dau nişte explicaţii : http://www.youtube.com/watch?v=bNoOusfqwMM :)

Anonim spunea...

fi dura, fi rea si dushmanoasa...:))



fi asha cum vrei u sa fi..


fi anonima!!!

Cassy spunea...

Tudor Chirila din totdeauna a avut o gandire pe care,poate pe noi , majoritatea tineretului ne-a fascinat..pot sa zic ca am crescut cu muzica lui Chirila , ca deabea asteptam sa-l vad la tv si altele,pana i-am descoperit blogul.
Foarte frumos. Asa e cel mai bine sa iti spui parerea despre o persoana.Verde in fata.
Cheers:D

Cassy spunea...

Dupa ce l-am cunoscut pe tudor chirila fata in fata..acu i-as da muie. Nu-mi vine sa cred ca credeam ca cacatul asta de cacat de om poate fi asa un imbecil in timpul liber. Cat despre tine, domnisoara Dark, daca nu ai fi la sute de mii de kilometrii te-as fi scos la o cafea rece :) In rest numai bune,ai grija de tine :)

Stefan spunea...

Nu conteaza ce postez atata timp cat omul "le rumega" chiar daca intra mai greu!Si nu e vina mea ca nu pot sa fac o poezie care sa nu contina cuvinte ca p**a,p***a si alte cuvinte "de dulce" si jignitoare! Apreciez ca iti dai cu parerea dar sincer...ori ca suna a manea...ori ca suna ca dreaq...putin imi pasa!Multi deabia stiu sa citeasca,tu vrei sa o mai si critice?

Jteph spunea...

Și eu am descoperit că am alergie la **** mea și altele aruncate pe bloguri pe post de semne de punctuație. Însă, eu cred că se admit post-urile personale legate de o experiență cu primăria,o bancă, work and travel etc. Iar trolii... să spunem că ei așa s-au născut.
@anonim învață să scrii și mai treci pe la noi.

Jteph spunea...

Și eu am descoperit că am alergie la **** mea și altele aruncate pe bloguri pe post de semne de punctuație. Însă, eu cred că se admit post-urile personale legate de o experiență cu primăria,o bancă, work and travel etc. Iar trolii... să spunem că ei așa s-au născut.
@anonim învață să scrii și mai treci pe la noi.